FAQ

Waar staat Pan!c the Label voor?

Pan!c the Label wil een modieus kwaliteitskledingstuk aanbieden. Gemaakt van duurzame materialen. Pan!c the Label voelt zich verantwoordelijk voor de mensen en de planeet. Wij bieden iedereen die bijdraagt aan ons merk een eerlijke deal in fatsoenlijke en veilige omstandigheden. Daarnaast zijn we ons bewust van het feit dat er genoeg consumptie is in de wereld. Dit betekent dat we zorgdragen voor wat we op de markt brengen. Onze kleding is van hoge kwaliteit en zal lang meegaan. Echter, als de kleding uiteindelijk versleten is of om andere redenen niet geschikt is om te dragen, vragen wij je de items aan ons te retourneren. We zullen alle materialen recyclen, zodat niets als afval eindigt. Dat is voor ons circulaire mode.

Waarom de naam Pan!c?

Het is niet de gemakkelijke weg die we bij Pan!c the Label kiezen. We zoeken de beste weg naar een duurzame toekomst, ook al is dat een ruwe weg met uitdagingen. We hebben het gevoel dat de huidige maatschappij een beetje in paniek is. Soms om goede redenen en voor het juiste doel, soms om redenen waar we in het grotere geheel aan twijfelen. 

Paniek is tegenwoordig relevant in onze wereld en ook in die van jou. Wij voelen ons ook relevant, dat is de reden dat we Pan!c (the Label) als naam hebben gekozen. Dus wat jouw aankoop betreft, hoef je niet in paniek te raken. We hebben dat deel voor onze rekening genomen. Wij bij Pan!c willen een verschil maken. Een opvallend verschil voor een juist doel. En dat zullen we doen. Dat is een belofte. That’s a promise.

Waar staat het uitroepteken voor?

Het uitroepteken staat voor de manier waarop wij omgaan met onze producten, mensen en de planeet. Daarnaast staat het gewoon voor een “i” in de branding van Pan!c the Label.

Worden de producten op een eerlijke manier geproduceerd?

Ja, onze kleding wordt geproduceerd in een goede, gecertificeerde en correcte fabriek waar onze collega’s onder veilige en gezonde omstandigheden werken. We kunnen elk kledingstuk traceren  tot de individuele man of vrouw die het heeft geproduceerd. 

Zijn de producten gemaakt van 100% biologisch katoen?

Ja, onze producten zijn gemaakt van biologisch katoen. Sommige van de gebruikte stoffen zijn gemengd met bijvoorbeeld  polyester. In die gevallen proberen we gerecycled polyester of andere duurzame materialen te gebruiken. Het grootste deel van de collectie bestaat uit 100% biologisch katoen. 

Als ik mijn oude Pan!c-kledingstuk terugbreng en het is beschadigd, krijg ik dan nog steeds de 20% korting?

Ja! We willen je belonen voor het terugbrengen van jouw oude kledingstuk, om te voorkomen dat het gewoon afval is. We maken dingen duurzaam. We maken kledingstukken duurzaam. Door de materialen terug in de keten te integreren waar ze weer als grondstof worden gebruikt. In de meeste gevallen maken we hippe, vilten tassen van de gebruikte kleding. Dus als je jouw Pan!c item retourneert, in welke staat dan ook, krijg je 20% korting  op je volgende aankoop.

Waarom is Pan!c the Label een circulair merk?

Wij proberen de cirkel van grondstoffen rond te maken door de kleding die wij aan jou hebben verkocht weer in te zamelen. Uiteraard zamelen wij de kleding pas in als deze versleten is, of om een andere reden niet meer geschikt is.

Waarom is Pan!c kleding duurzaam?

Onze artikelen zijn duurzaam, simpelweg omdat we 100% biologisch katoen gebruiken en er alles aan doen om de kledingstukken te recyclen nadat ze opnieuw zijn ingezameld. De materialen die we terugkrijgen van onze kledingstukken zijn nieuwe grondstoffen voor nieuwe textielartikelen. In de meeste gevallen komen onze kledingstukken terug in vilten tassen.

Waarom heten de tassen 'Back'?

De tas die Back heet is gemaakt van gerecyclede kledingstukken. We proberen de kledingstukken die we aan jou hebben verkocht weer in te zamelen als ze versleten zijn, of om wat voor reden dan ook niet meer geschikt zijn om te dragen. De kledingstukken worden gebruikt als grondstof voor deze tas. Dit concept is niet alleen een goed voorbeeld voor onze duurzame en circulaire aanpak, het is ook een goede basis voor een modieuze en handige tas, onze Back!

Hoe kan ik mijn bestelling betalen?

We bieden 2 betaalmogelijkheden aan.;  Je kan betalen met iDeal en Credit Card.

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Je bestelling wordt binnen 2-6 werkdagen geleverd. Voor bestellingen in Nederland is de levering binnen 1-3 dagen. Pan!c the Label is niet aansprakelijk voor eventuele vertragingen tijdens het transport.

Hoe kan ik mijn bestelling volgen?

In de meeste gevallen versturen wij jouw bestelling in een brievenbuspakje. Je ontvangt een e-mail met traceercode zodra jouw pakket is verzonden. Met deze code kunt je het pakket traceren. 

Wat gebeurt er met mijn bestelling als ik niet thuis ben?

Voor de meeste van onze leveringen ontvang je een brievenbuspakje. Hiervoor hoef je niet thuis te zijn. In het uitzonderlijke geval komen wij een dag later terug of kun je jouw pakket ophalen bij het dichtstbijzijnde afhaalpunt.

Kan ik items retourneren?

Als je niet helemaal tevreden bent met de artikelen, kun je deze binnen 14 dagen na ontvangst van het pakket terugsturen. De artikelen moeten in originele staat worden geretourneerd en de labels moeten nog aan de kleding vastzitten.

Hoe lang duurt het voor ik mijn terugbetaling ontvang?

Reguliere terugbetalingen nemen gemiddeld 7 dagen in beslag. In uitzonderlijke situaties kan het een paar dagen langer duren. De kosten voor het terugsturen van de kledingstukken zijn voor rekening van de verzender van het pakket.